RÖRLSE FRIHET – KONSTGRUPPEN FUL

En dansföreställning om varje människas rätt att vara fri. Premiär tillsammans med Teaterföreningen BANG

Konstgruppen Ful påminner oss om att rörelsefrihet inte är gratis, men alltid värd att kämpa för! Genom förbjudna rörelser mellan Teherans gator och svenska dragklubbar får vi följa dansens roll i både stora och små frihetskamper. Baba karam och Bollywood delar scen med protestdanser från olika delar av planeten för att belysa kampen för frihet.

Verket lyfter gemensamhetens potential och den enskilda handlingens förändringskraft.

Fyra artister, nyskriven klubbmusik från västra Asien och lipsync påminner om att queers alltid leder frihetens dans!

Rörelse Frihet är ett samarbete mellan Riksteatern och Konstgruppen Ful.

Om Konstgruppen Ful
Ful är den queera konstgruppen som gjort sig känd för sina aktuella, livsbejakande scenkonstupplevelser. De är verksamma både i Sverige och internationellt och har bland annat gjort den uppmärksammade antinationalistiska Tal till nationen i samarbete med musikern Sara Parkman och Europa Europa i samarbete med popduon The Knife.

På riksteaterturné hösten 2024.

Förfest med drag och skapande
Innan varje föreställning bjuder vi in till workshop – ett queert häng öppet för alla som är nyfikna på och vill testa drag. Det kommer också finnas möjlighet till skapande och inspirerande prat. Syftet är att tillsammans värma upp inför föreställningen och för att riktigt få upp stämningen kommer även artisterna och hälsar på! Begränsat antal platser anmäl er till workshopen: ap@dansstationen.nu

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.