Salvador Sobral – BPM

Salvador Sobral

Mjukt, melodiskt, melankoliskt… och fullkomligt sobralt!

Varmt välkommen till en kväll som pulserar av drömsk jazz och konstfull pop med en av Portugals största artister, tillika en karismatisk scenpersonlighet.

Kort efter att klassiskt skolade Salvador Sobral triumferat i Eurovision Song Contest år 2017 med kärleksballaden Amar pelos dois, skriven av systern Luisa, genomgick han en hjärttransplantation. När han nu står på Palladiums scen för andra gången är det med musik från nya, hyllade plattan BPM (beats per minute), som han komponerat tillsammans med partnern Leo Aldrey. Direkt från Sobrals hjärta flödar de varma, innerliga tonerna och texterna på portugisiska, spanska och engelska in i våra egna blodsystem och gör hans unika, musikaliska livselixir till vårt att njuta av.

Utöver rytmsektionen med André Rosinha på kontrabas och Bruno Pedroso på trummor, som följt honom sedan hans första album, har Sobral lagt till nya medlemmar på BPM: André Santos på gitarrer, Lucía Fumero på piano och Leo Aldrey på keyboards och ljudeffekter.

Sobral har bott i USA, på Mallorca och i Barcelona, där han studerade på prestigefyllda Taller de Músics. 2019, nästan två år efter triumfen i Eurovision, kom albumet Paris, Lisboa som förde honom ut på en omfattande Europaturné, där ett uppträdande på Palladium blev hans första konsert i Sverige.

 

Med stöd av:

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.