Scott Hamilton-Jan Lundgren Quartet

Scott Hamilton och Jan Lundgren

När Scott Hamilton-Jan Lundgren Quartet gästar Palladium på releaseturnén för albumet ”Classics” tar sig Hamilton an melodier och teman ur den klassiska musiken. Älskade stycken av Chopin, Debussy och Dvorak har blivit konstfärdigt behandlade och arrangerade speciellt för just den här sammansvetsade jazzkvartetten. Resultatet är ett spännande och väl genomarbetat album som rymmer potential att bli just en klassiker inom sin genre.

Samspelet mellan den amerikanske tenorsaxofonisten Scott Hamilton och jazzpianisten Jan Lundgren har beskrivits som ”a perfect match”. Svängig jazzmusik av allra yppersta klass. I mer än 15 år har dessa två jazzlegendarer haft ett unikt samarbete och tillsammans med basisten Hans Backenroth och trummisen Kristian Leth har de släppt flera album som alla anses tillhöra Hamiltons bästa.

Amerikanske tenorsaxofonisten Scott Hamilton är efterfrågad över hela världen för sitt fantastiska flyt och har spelat med många av jazzens allra största. Svenske Jan Lundgren är en Europas bästa jazzpianister och konstnärlig ledare för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn och Ystad Sweden Jazz Festival.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.