Tonsättarporträtt: Staffan Storm

Tonsättarporträtt: Staffan Storm

Salomon Smith Kammarmusikförening uppmärksammar tonsättaren och kompositionsprofessorn Staffan Storm i en porträttkonsert. Det blir ett uruppförande av stråkkvartetten Rifts and Pathways och ett urval av hans produktion de senaste 20 åren. Medverkar gör pianisterna Hans Pålsson och Francisca Skoogh, sopranen Amelia Jakobsson, Lunds Kammarsolister och Malmö Akademiska Kör under ledning av Daniel Hansson.

Staffan Storm är tonsättare och professor i musikteori och komposition vid Musikhögskolan i Malmö. Sedan 2020 är han ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien.

Hans musik har framförts vid ett antal svenska såväl som internationella festivaler. Här kan exempelvis nämnas Gaudesmusfestivalen, Amsterdam och Feriekurserna för ny musik i Darmstadt. Kammarensembleverket Quaestio temporis fick ett uppmärksammat framförande av Italienska Radions Kammarensemble under Marco Angius ledning vid Venedig-biennalen 2011.

Staffan Storm har en rik och varierad verkförteckning bakom sig, som omfattar allt från solo- och kammarmusik till orkesterverk och opera. Under senare år har vokalmusik intagit en central roll i hans produktion.

Storm har ett nära och dynamiskt samarbete med de musiker som uppför hans kompositioner och har komponerat musik för flera av Sveriges ledande musiker som till exempel dirigenterna Fredrik Malmberg, Erik Westberg och Daniel Hansson; pianisterna Francisca Skoogh och Hans Pålsson; organisterna Anders Johnsson, Hans Fagius, Bengt Tribukait och Carl Adam Landström; med många flera.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.