Diplomkonsert Matilda Lloyd, trumpet

Matilda Lloyd

Matilda Lloyd studerar sista året på Musikhögskolans diplomutbildning trumpet under professor Håkan Hardenberger och gör nu sin solorecital på Palladium tillsammans med Martin Cousin på piano.

Matilda Lloyd framför ett musikaliskt fullödigt program med nedslag i såväl modernismen som klassicismen, Honegger, Hindemith och Bitensky i ett varierat program som visar instrumentets fulla bredd och möjligheter utan att kompromissa med inlevelsen och det unika konstnärliga uttrycket.
Matilda har kallats ”extraordinär” av Daily Telegraph och är en snabbt stigande stjärna som fängslar publiken med sitt artisteri och tekniska briljans liksom den unika karaktär som präglar hennes tolkningar. Hon gav ut sitt debutalbum ”Direct Message” 2018 och har under 2019-2020 gjort debut på flera kontinenter med symfoniorkestrar som Oklahoma City Orchestra, KwaZulu-Natal philharmonic, Johannesburg philharmonic samt MSO, Deutche Radio Philharmonie. Med åtskilliga fina utmärkelser i ryggen, bl.a. BBC young musician of the year ,och debuten i BBC proms, är det högst troligt att vi kommer få se och höra mycket mer av Matilda både nu och framtiden.

Martin Cousin är en mycket framstående etablerad pianist som av somliga kallats ”en av de främsta i sin generation” med fina utmärkelser som t.ex första pris i Ettore Pozzole International pianocompetition och flera andra prestigefulla internationella tävlingar. Martin har gjort uppmärksammade framträdande med flera av världens mest kända orkestrar som London Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra samt turnéer på flera kontinenter. Han har gjort konsertserier såväl Stockholm, som Tokyo, Toronto och Haag.

PROGRAM
Arthur Honegger (1892-1955)
Intrada
Georges Enesco (1881-1955)
Légende
Johannes Brahms (1833-1897)
Intermezzo in E major Op.116, No.4
Intermezzo in A Major Op.118, No.2
Paul Hindemith (1895-1963)
Sonata for Trumpet and Piano
Mit Kraft
Mässig bewegt
Trauermusik

PAUS

Jeanine Rueff (1922-1999)
Mobiles
Frédéric Chopin (1810-1849)
Ballade No.1 in G minor, Op.23
Larry Bitensky (b.1966)
From those beginning notes of yearning

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.