Ida Prestis liv och konstnärskap – en introduktion med Astrid Nyborg Berg

Fri entré – Ingår i Ida Presti 100 år - Guitar Festival

Festivalgeneral Astrid Nyborg Berg bjuder med publiken på en musikaliskresa i ord och ton för att lära känna människan bakom legenden. 1900-talets största gitarrist, kanske världshistoriens största gitarrvirtuos – så blir Ida Presti nämnd i böcker och av andra musiker. Förutom att ha nått en särskilt hög nivå på sitt instrument, var hon tonsättare och inspirationskälla bakom ett stort antal stycken skrivna under sin samtid. Bakom den glamorösa fasaden ser vi dock att denna supertalang även genomgick stora utmaningar i livet. Hon förlorade sin far i tidig ålder, växte upp i Frankrike under kriget och dog tragiskt vid 43 års ålder.

Under denna hyllning presenterar Astrid Nyborg Berg ett musikaliskt porträtt av Ida Presti, med gitarrmusik både skriven av Ida Presti och dedikerad till Ida Presti, tillsammans med en presentation av hennes liv, konstnärskap och influens på musiken under 1900-talet.

Astrid Nyborg Berg är en norsk klassisk gitarrist och tonsättare med bas i Malmö. Efter studier vid Norges Musikhögskola och Musikhögskolan i Malmö, har hon etablerat sig som frilansmusiker. Hon är aktuell med projekt som Color Book Concerts, kompositioner inspirerade av uppväxten i det nordligaste Norge, samt som kammarmusiker i Bacchus Gitarrensemble.

Ingår i Ida Presti 100 år – Gitarrfestival!

Underbarn, kompositör och en av historiens största gitarrister – vem var hon? Vi hyllar den legendariska gitarristen och tonsättaren Ida Presti med anledning av hennes 100-årsjubileum.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.