Lill-lördag på Palladium - Leonkoro Quartet

Leonkoro Quartet

Logga lill-lördag
Kom in efter jobbet! Ta med vännerna på AW och njut av musik, mat och mingel på Palladium. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén kl 17.00

Kvällens program:
Kl 17.00-17.15
Konsert i foajén med Cassandra Rosenqvist, sång och Cecilia Edman Bergman, gitarr.
Kl 17.15
Paus, serveringen är öppen
Kl 17.50
Insläpp i salongen
Kl 18.00-19.00
Konsert i salongen med Leonkoro Quartet

 

Leonkoro Quartet har en enorm scennärvaro, brinner för musiken, tar fulla risker och förbluffar med sin förmåga att leva sig in i styckenas respektive klanger.”

Stråkkvartetten Leonkoro, som bildades i Berlin 2019, kan knappast beskrivas bättre än i Frankfurter Allgemeine Zeitungs recension från 2022 (ovan). Den består av bröderna Jonathan och Lukas Schwarz på förstafiol och cello, Amelie Wallner på andrafiol och Mayu Konoe på altfiol. Namnet, som är esperanto för Lejonhjärta, är en referens till Astrid Lindgrens berömda bok om två bröder som skänker tröst i allas vår rädsla inför att livet en dag ska ta slut.

Sedan 2019 har de unga virtuoserna uppträtt på några av världens största konserthus och festivaler för stråkmusik. Utmärkelserna i toppklass har fullkomligt regnat över dem och bara under 2022 mottog kvartetten Merito String Quartet Award och Jürgen Ponto Foundation Music Prize samt vann Bordeaux International String Quartet Competition och Wigmore Hall International String Quartet Competition, där de inte bara kammade hem förstapriset utan också 9 av 12 specialpriser. Leonkoro Quartet togs även ut till BBC Radio 3 New Generation Artists program för perioden 2022-24.

Utöver att studera kammarmusik hos Heime Müller vid Musikhochschule Lübeck har kvartetten sedan 2020 studerat med Günter Pichler (Primarius Alban Berg Quartet) vid prestigefyllda Escuela Superior de Música Reina Sofía i Madrid.

Säsongen 2022/2023 uppträder Leonkoro Quartet på platser som Konzerthaus Berlin, CAPE Ettelbruck, Alte Oper Frankfurt, VIBRE-festivalen i Bordeaux, stråkkvartettfestivalen i Heidelberg och Dresdens musikfestival – och på Palladium! Som Pirastro artists påbörjar ensemblen sitt treåriga residens i Leeds och ger två konserter på Esterhazy Castle.

Program:
Anton Webern – Langsamer Satz
Erwin Schulhoff – Fünf Stücke für Streichquartett
Ludwig van Beethoven – Stråkkvartett nr 13 Bess-dur op 130

 

Vid vårens tre Lill-lördagar presenterar vi kammarmusik av högsta klass.
Kommande Lill-lördagskonserter:
15 mars – Rebell Gitarrkvartett, läs mer här.
12 april – Hennes berättelse en romanskonsert med mezzosopranen Emma Sventelius och pianisten Matilda Lindholm, läs mer här.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.